LCHF – crispbread

Jag kom att jag inte gett er receptet på det godaste knäckebrödet i världen, så nu innan jag går och lägger mig ska ni få receptet!

LCHF – knäckebröd

2 plåtar

Ugn: 150-175 grader

Ingredienser:

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

½ dl krossade linfrön

2 dl potatismjöl

1 tsk flingsalt (strö på den utsmetade degen)

Tillsätt:

½ dl rapsolja

2 ½ dl kokande vatten

Alla ingredienser skall blandas i en lagom stor bunke. Då vi vill få knäckebröden så tunna som möjligt krävs två bakplåtar, så dela degen i två delar. Använd bakplåtspapper! Klicka ut halva degen på varje plåt och smeta ut den så tunt du bara kan. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper över degen och platta till. Strö nu över lite flingsalt (om så önskas). När det är klart är det bara till att sätta in plåtarna i ugnen. Byt gärna plats på dem efter halva tiden för ett jämnt resultat. Jag har mina inne drygt 1h, men känn efter själv, det beror helt på ugn och inställning. När de svalnat är det bara till knäcka brödet i lagom stora bitar. Det kan ätas som det är eller med smör och något pålägg. Perfekt mellanmål som du står dig länge på, och som håller sockersuget borta.

LCHF LCHF

I just remembered that I did not give you the recipe for the most delicious crisp bread in the world, so now before I go to bed, you should get the recipe!

LCHF – crispbread

2 baking plates

Owen: 150 -175 degrees

Ingredients:

1 deciliter sunflower seeds

1 deciliter sesame seeds

1 deciliter pumpkin seeds

½ deciliter crushed flaxseed

2 deciliter potato flour

1 tsp salt flakes (sprinkle on the smeared dough)

Add:

½ cup canola oil

2 ½ cups boiling water

All ingredients should be mixed in a suitably sized mixing bowl. We want the loaves to be as thin as possible, so two baking sheets are needed. Divide the dough into two parts. Use parchment paper! Click out half the dough on each sheet and spread it out as thin as you can. One tip is to put a parchment paper over the dough and flatten. Now sprinkle a little salt flakes (if desired). Once that is done, it is just to insert plates in the oven. Switch places at mid-term for an even result. I have my inside more or less 1h, but feel for yourself, it all depends on the oven and setting. When cool, just break the bread into bite-sized pieces. It can be eaten just like that or with butter and some toppings. Perfect snack that you feel full on a long time, and that keeps the sugar cravings away.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: